Νέα στρατιωτικά γυμνάσια, στα οποία συμμετέχουν συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-300, ξεκίνησε η Ρωσία στο νότιο τμήμα της χώρας, ωθώντας την Ουκρανία να ζητήσει εξηγήσεις, καθώς ένα μέρος αυτών αναμένεται να διεξαχθεί σύμφωνα με το Κίεβο κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία εμπλέκονται πύραυλοι εδάφους- αέρα S-300, βομβαρδιστικά Su-24 και καταδιωκτικά MiG-31 διεξάγονται στην περιοχή Αστραχάν, στη νότια Ρωσία, και θα διαρκέσουν ως αύριο Παρασκευή, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα γυμνάσια αυτά είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό και δεν συνδέονται με την ένταση στην Ουκρανία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας αναμένεται να προχωρήσει τον Αύγουστο σε ξεχωριστά γυμνάσια στα οποία θα εμπλέκονται πύραυλοι εδάφους-αέρος S-300, η πιο εξελιγμένη εκδοχή τους, οι S-400, καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1, σύμφωνα με άλλον εκπρόσωπο.

Οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν σήμερα εξηγήσεις για «τις στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις (που διεξάγονται) κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία», και οι οποίες ξεκίνησαν, σύμφωνα με το Κίεβο, την Τρίτη.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τα γυμνάσια αυτά «μεγάλου εύρους» που διεξάγονται σε παραμεθόριες περιοχές στο Ροστόφ επί του Ντον και την Σταυρούπολη.