Μετά το Steve Jobs κανείς δεν είχε μεγαλύτερη επιρροή στην Apple από τον Jonathan Ive, τον αντιπρόεδρο σχεδιασμού της εταιρείας.

Ο Ive εργαζόταν στην Apple ήδη για 22 χρόνια και εκείνη την εποχή είχε κερδίσει αμέτρητα βραβεία και επαίνους για την εφευρετικότητα και τη σταθερότητά του στη μινιμαλιστική αισθητική των προϊόντων της εταιρείας.

Και όλα αυτά του «χάρισαν» μια αμύθητη περιουσία.

Δείτε παρακάτω μερικά στοιχεία για τη ζωή του Sir John Ive, που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετικό αφιέρωμα του Business Insider:

Ο Jonathan Ive γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1967 στο προάστιο Chingford του Λονδίνου. Ο πατέρας του ήταν αργυροχόος και ο Ive από μικρός άφηνε τη φαντασία του να οργιάζει μέσα στο εργαστήριο του μπαμπά του.

Ο Ive σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό στην πολυτεχνική σχολή του Νιούκασλ, γνωστή σήμερα ως Northumbria University.

Κάποια από τα σχέδιά του, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής, εκτέθηκαν στο London Design Museum.

Ένα από τα πρώτα του σχέδια ήταν ένα ηλεκτρονικό στυλό, το οποίο μπορούσε να γράψει σε διαφορετικά πλάτη και σχήματα.

Το πρώτο του σχέδιο για την Apple ήταν το Lindy MessagePad. Αγαπημένο χαρακτηριστικό του Ive ήταν το κάλυμμα που γύριζε, το οποίο αποτέλεσε τον προάγγελο για τα κινητά τηλέφωνα με «πορτάκι» που ακολούθησαν.

Ο Ive ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple το 1992. Όταν το 1997 επέστρεψε στην εταιρεία ο Steve Jobs, ο ίδιος έγινε αντιπρόεδρος σχεδιασμού.

Η πιο σημαντική αποστολή που του ανέθεσε ο Jobs ήταν ο iMac.

Σήμερα, ο Ive ζει στο Σαν Φρανσίσκο, απ’ όπου πηγαίνει στη δουλειά του στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Το 2012 αγόρασε ένα σπίτι 4 δωματίων στην περιοχή Pacific Heights –τη γειτονιά των δισεκατομμυριούχων- έναντι 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σπίτι είχε σχεδιάσει ο Willis Polk, ένας πολύ διάσημος αρχιτέκτονας του Σαν Φρανσίσκο.

Εκτός από το πανάκριβο σπίτι του, ο Ive έχει μια ιδιαίτερη λατρεία στα καλά αυτοκίνητα.

Όταν ήταν μικρός είχε βοηθήσει τον πατέρα του στην επισκευή μιας Austin-Healey Sprite. Ο ίδιος είχε στην ιδιοκτησία του μια Aston Martin DB9, όμως την τράκαρε.

Έτσι, αγόρασε μια δεύτερη, η οποία όμως είχε λάθος χρώμα. Όταν παραπονέθηκε στην εταιρεία για το λάθος, του έκαναν μια πολύ καλή προσφορά για το Vanquish supercar.

Η επόμενη αγορά του Ive ήταν μια λευκή Bentley Brooklands. Το αυτοκίνητο αυτό του άρεσε τόσο πολύ, που αγόρασε ένα ίδιο… σε μαύρο χρώμα, ενώ έχει ακόμη στην κατοχή του και ένα Land Rover LR3.

Το Μάιο του 2012 ο Ive χρίστηκε ιππότης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από την πριγκίπισσα Άννα, τη μοναδική κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ανάμεσα στους καλούς του φίλους συγκαταλέγονται ο Μπόνο των U2 και ο σχεδιαστής Marc Newson.

Ο Ive έχει ακόμη πολύ καλές σχέσεις και με τη διεθύνουσα σύμβουλο της Yahoo, Marissa Mayer, ενώ έχει προσκληθεί για δείπνο προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού και στο Λευκό Οίκο, το 2012.