Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τη Γάζα και το Σάββατο, με τους γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν ζωές στα νοσοκομεία, αλλά να γίνονται και μάρτυρες ενός θαύματος. Έτσι, χαρακτήρισαν το μωρό που γεννήθηκε παρά το γεγονός ότι η μητέρα του είχε πεθάνει.

Μια Παλαιστίνια γυναίκα έχασε τη ζωή της από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών, καθώς βρέθηκε νεκρή στα συντρίμμια του σπιτιού της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καν Γιούνις –όπου διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος της- αλλά οι γιατροί έχοντας καταλάβει ότι ήταν έγκυος την έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο για να πάρουν το παιδί με καισαρική, παρότι θα γεννιόταν πρόωρα. Τα κατάφεραν και το γεγονός ότι το κοριτσάκι βγήκε ζωντανό από τη μήτρα της μητέρας του ήταν η καλύτερη ανταμοιβή γι’ αυτούς. Αμέσως το διασωλήνωσαν και το τοποθέτησαν σε μηχανική υποστήριξη σε θερμοκοιτίδα, όπου παραμένει και «μάχεται» για τη ζωή του, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας έδωσαν στην μικρή το όνομα της. Το μωρό… βαφτίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες Shayma Shiekh al-Eid. «Είναι ένα θαύμα», είπαν οι γιατροί, με το BBC να σημειώνει ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του μωρού είναι μοιρασμένες (50-50%).