Δεκάδες ανθρώπινα δράματα βρίσκονται πίσω από τη συντριβή τους αεροσκάφους των Αλγερινών αερογραμμών, με 118 επιβάτες και πλήρωμα, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τους 116 που ήταν αρχικά.

Μεταξύ των επιβατών βρισκόταν μία επταμελής οικογένεια: οι γονείς, τέσσερα παιδιά και ο ανιψιός τους.
Επίσης, μία οικογένεια με τρία παιδιά που είχε πάει διακοπές στην Μπουργκίνα Φάσο, καθώς και ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ηλικίας 10 και 15 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Le Figaro, ξεκληρίστηκε και μία 10μελης οικογένεια. Οι παππούδες με τους δύο γιους και τις νύφες, καθώς και 4 εγγόνια. Πήγαιναν στην Μπουργκίνα Φάσο για το γάμο της μίας κόρης.

Αλλά και ένα ζευγάρι, ο σύζυγος ήταν γυμναστής και η γυναίκα του κεραμοποιός, καθώς και ένας 70χρονος άντρας που εδώ και χρόνια έκανε ανθρωπιστικό έργο στην Μπουργκίνα Φάσο.

Νεκροί είναι επίσης, ο 60χρονος Αντρέ Ζολί και η 56 Γιούτα Ζολλέ που είχαν ιδρύσει από το 1989 μία οργάνωση με την ονομασία “Οξυγόνο” που ασχολείται με νέα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ένα ζευγάρι Γάλλων που είχαν μεταναστεύσει εδώ και 30 χρόνια στην πρωτεύουσα της Μπουργκίνα Φάσο όπου είχαν ξενοδοχείο.

Αλλά και έξι μαθητές Λυκείου από την Ουαγαντούγκου, τους οποίους συνόδευε ένας γονιός.

Νεκροί τέλος είναι και δύο νεαροί σκηνοθέτες από το Μαλί ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Οι αρχές δημιούργησαν μία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, στην οποία ήδη εργάζονται 20 εθελοντές και είχε δεχτεί μέχρι πριν από λίγη ώρα σχεδόν 5.000 τηλεφωνήματα.

Επίσης, έθεσαν σε λειτουργία ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων που έχει δημιουργηθεί από το 2008 για τέτοιες περιπτώσεις.

Ήδη στα κέντρα υποδοχής των συγγενών που έχουν στηθεί στα αεροδρόμια έχουν καταφτάσει ψυχολόγοι και ψυχίατροι για να βοηθήσουν τους συγγενείς.