Η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε σήμερα την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο.

Πρόκειται για την πτήση AH 5017, η οποία έχει 110 επιβάτες.

Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters, το αεροσκάφος δεν έχει εντοπιστεί ούτε από την ισπανική πολιτική αεροπορία.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της εταιρίας, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.

Το εν λόγω αεροπλάνο είναι Airbus, ναυλωμένο από την Air Algerie από την ισπανική ιδιωτική εταιρεία Swiftair, η οποία σήμερα επίσης ανακοίνωσε πως έχασε την επαφή με ένα από τα αεροπλάνα της, το οποίο μετέφερε 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα και ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie.