Διακοπή των εχθροπραξιών σε αρκετές ζώνες στη Λωρίδα της Γάζας τέθηκε σε ισχύ, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Η διακοπή αυτή των εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση των τραυματιών από το προάστιο Σατζάγια, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, και από το Χουζάα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Σεσίλια Γκόιν.

«Μια αυτοκινητοπομπή με επτά ασθενοφόρα και δύο αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού εισήλθε στην Σατζάγια για να απομακρύνει τους τραυματίες», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό της ΔΕΕΣ που δημοσιοποίησε μέσω Twitter, η αναστολή των εχθροπραξιών αφορά και μια τρίτη ζώνη, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στην Μπέιτ Χανούν, η οποία βρίσκεται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο.

Η Σατζάγια υπέστη έναν σφοδρό βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος θεωρεί το προάστιο αυτό ως μια από τις βάσεις της Χαμάς. Την Κυριακή περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους εκεί.