Στη Βρετανία έφτασαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ειδική επιτροπή της ουκρανικής κυβέρνησης που ερευνά τις συνθήκες συντριβής του Μπόινγκ 777.

«Σήμερα τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777 έφθασαν στη Βρετανία υπό την εποπτεία του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας)», ανέφερε η επιτροπή στη σελίδα της στο Facebook.

Χθες Τρίτη, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών θα μεταφέρονταν στη Βρετανία για ανάλυση μετά την αποδοχή σχετικού ολλανδικού αιτήματος.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιόου Τιόνγκ Λάι δήλωσε ότι η διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ αποφάσισε να παραδώσει τα μαύρα κουτιά στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB), η οποία εδρεύει στο Φάρνμπορο της νότιας Αγγλίας και υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και η οποία θα αναλάβει να αναλύσει τα στοιχεία.

Η AAIB είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας καθώς και άλλων σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Ο ίδιος είπε ότι είναι συνήθης η διαδικασία να στέλνονται τα μαύρα κουτιά για ανάλυση στο πλησιέστερο εργαστήριο που είναι εξουσιοδοτημένο από τον ICAO.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα μαύρα κουτιά συνόδευαν εμπειρογνώμονες από τη Μαλαισία και άλλα μέλη της διεθνούς επιτροπής της οποίας ηγείται η Ολλανδία.