Ένα παράξενο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι του Μπούκλιν περνώντας από τη γνωστή γέφυρα. Εκεί που έβλεπαν δύο σημαίες των ΗΠΑ κάθε μέρα, τα έχασαν όταν αυτές… άσπρισαν.

Στη θέση τους, στους δύο πυλώνες, είχαν μπει δύο λευκές σημαίες με όλους να αναρωτιόνται ποιος είχε σκαρφαλώσει τα ξημερώματα της Τρίτης στο πανύψηλο και επικίνδυνο σημείο για να τις αντικαταστήσει, αλλά και τι είδους αστείο ήταν αυτό. Το γεγονός ότι οι άγνωστοι –όπως ανέφερε η Αστυνομία- είχαν διαλέξει ένα από τα πλέον σκοτεινά βράδια –καθώς δεν είχε φεγγάρι- αλλά και το ότι κατάφεραν να σβήσουν τους προβολείς (!) κόντεψε να «τρελάνει» και τους αστυνομικούς.

Το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα σε όλη την Αμερική και προσφέρθηκαν και 5.000 δολάρια ως αμοιβή σε όποιον έδινε σημαντικές πληροφορίες για το συμβάν. Τι είχε γίνει η αστερόεσσα, αναρωτιόντουσαν. Το μυστήριο λύθηκε μερικές ώρες μετά, όταν εργάτες πήγαν για να κατεβάσουν τις λευκές σημαίες και να τοποθετήσουν νέες στη θέση τους. Κατάλαβαν ότι οι δράστες είχαν ξασπρίσει τις παλιές σημαίες, με τα αμερικάνικα ΜΜΕ να αναφέρουν δύο εκδοχές. Η μία λέει ότι τους έριξαν χλωρίνη και η άλλη ότι τις έβαψαν με λευκή μπογιά.

Μάλιστα, το μυαλό των Αρχών πήγε και σε ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν βρέθηκε ούτε εκρηκτικός μηχανισμός, ούτε γράμμα στο σημείο. Το σκεπτικό τους ήταν πως τα ολόλευκα σύμβολα «τοποθετήθηκαν» για να δείξουν ότι το Μπρούκλιν παραδίνεται! Πάντως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες έχουν «συλληφθεί» από τις κάμερες ασφαλείας, όμως κανείς δεν μπόρεσε να τους εμποδίσει, ενώ αναφέρεται ότι πρόκειται για μια ομάδα 4-5 ατόμων.