Μπορεί η Μέριλιν Μονρόε να κοιμόταν μόνο «φορώντας» λίγες σταγόνες από το άρωμά της, εντούτοις μάλλον θεωρείται ανθυγιεινή συνήθεια το να οσμίζεται κανείς, εκείνες τις στιγμές χαλάρωσης, μια έντονη ευωδία.. Πάντως ο ύπνος χωρίς τίποτα να μας χωρίζει από το σεντόνι, έχει πολλαπλά οφέλη. Ιδού τι θα κερδίσετε αν πέσετε στο κρεβάτι όπως σας γέννησε η μάνα φύση:

1. Ευκολία. Σκεφτείτε ότι θα υπάρχουν λιγότερα ρούχα που θα πρέπει να πλένετε κάθε εβδομάδα Επειδή ακριβώς δεν τις χρησιμοποιείτε, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πιτζάμες.

2.
Αυτοεκτίμηση. Το να περνάτε χρόνο γυμνός σας κάνει να νιώθετε άνετα με το σώμα σας. Όταν είστε άνετα με το σώμα σας, ενεργείτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση η οποία σας κάνει ευτυχισμένο και θεωρείται ελκυστικό από τους άλλους.

3. Χτίζετε μια ισχυρότερη σχέση με τον σύντροφό σας. Δεν υπάρχει πιο υπέροχο από την επαφή των δυο σωμάτων όπου, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα η επαφή αυτή ενισχύει την έκκριση της ορμόνης ωκυτοκίνη. Το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της είναι η ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας, δεσμού και σύνδεσης.

4. Θα κάνετε πιο συχνά σεξ. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας και ο συνδυασμός με την οπτική επαφή, οδηγεί σε περισσότερο σεξ.

5. Καλύτερο δέρμα. Αυτή είναι η μοναδική φορά που το δέρμα σας μπορεί να αναπνεύσει. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και τα απόκρυφα σημεία του σώματός σας να αναπνεύσουν, δεδομένου ότι τις περισσότερες ώρες ζουν σε ένα περιορισμένο περιβάλλον.

6. Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης. Τα ρούχα τη νύχτα κρατούν ζεστό το σώμα γεγονός που εμποδίζει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης που μαγικά αποκαθιστά τις «ζημιές» του σώματος. Όντας το σώμα σε χαμηλή θερμοκρασία, δηλαδή γυμνό, σημαίνει λιγότερες ρυτίδες.