Ήταν μόλις 18 μηνών και είχε 27 όγκους σε όλο του το σώμα. Ο λόγος για τον Kian Musgrove, ο οποίος είχε όγκους στα πόδια, στους λεμφαδένες, στη σπονδυλική στήλη και στο κρανίο και μετά από δέκα εβδομάδες χημειοθεραπείας και σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις, έγινε το θαύμα και ο καρκίνος ξαφνικά εξαφανίστηκε.

«Όταν οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούν να δουν τους όγκους, ένιωσα τόση ανακούφιση», λέει η μητέρα του.
Η περιπέτεια του μικρού Kian ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι κατά της διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού στην Τουρκία. «Ξύπνησε ένα πρωί και δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Την επόμενη μέρα είχε υψηλό πυρετό και θεώρησα ότι είχε ίωση. Έτσι τον πήγα στους γιατρούς. Όσο περνούσε η ώρα, το παιδί άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους και οι γιατροί του έκαναν ακτινογραφία για να δουν εάν έχει σπάσει κάτι. Αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχει σπάσει κάτι, μας είπαν να πάμε σπίτι».

Όπως εξομολογείται στη DailyMail η μητέρα του, ο πόνος δεν υποχωρούσε και χρειάστηκε να τον πάει 6 φορές στο νοσοκομείο. Κάθε φορά οι γιατροί τους έλεγαν ότι δεν βλέπουν κάτι ανησυχητικό και τους έστελναν σπίτι. Τελικά η μητέρα πήγε το παιδί για εξετάσεις αίματος όπου διαπιστώθηκε ότι όλο του σώμα είναι καλυμμένο από καρκινικά κύτταρα.

Οι γιατροί είπαν ότι πρόκειται για μια πάθηση που ονομάζεται νευροβλάστωμα και είναι εξαιρετικά σπάνια, αφού λιγότερα από 100 παιδιά πάσχουν κάθε χρόνο από τη συγκεκριμένη ασθένεια και τα περισσότερα είναι μικρότερα από πέντε ετών.

Μάλιστα, χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως χαμηλό δείκτη επιβίωσης, αφού μόλις το 67% των παιδιών καταφέρνει να θεραπευθεί κάθε πέντε χρόνια.

Άμεσα εκίνησαν οι χημειοθεραπείες και τα χειρουργεία και ενώ οι γιατροί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι, ο μικρός Kian τα κατάφερε.

Όπως λέει η μητέρα του υπάρχει περίπτωση ο καρκίνος να επιστρέψει για αυτό και σκοπεύει να ταξιδέψει με τον γιο της στην Αμερική για περαιτέρω θεραπεία.