Η εθνική εταιρεία της Όπερας της Αυστραλίας απέλυσε σήμερα την γεωργιανή σοπράνο Τάμα Ιβέρι για τα ομοφοβικά σχόλια που φέρεται ότι ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook.

Η Ιβέρι επρόκειτο να εμφανιστεί στον «Οθέλλο» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μία παράσταση που θα ανέβει στην Όπερα του Σίδνεϊ.

Η απόλυσή της ακολούθησε τις διαμαρτυρίες πολιτών για τα σχόλιά της στη σελίδα της στο Facebook εις βάρος ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών, τους οποίους συνέκρινε με περιττώματα. Η ανάρτησή της αναφερόταν στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων gay pride που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι.

Το Σάββατο, η Ιβέρι είπε ότι ο σύζυγός της ανέβασε τα σχόλια και ζήτησε συγγνώμη προσθέτοντας ότι τα αφαίρεσε από τη σελίδα όταν τα είδε.

Το Σαββατοκύριακο, η εθνική εταιρεία όπερας της Αυστραλίας δέχτηκε περισσότερα από 1.000 παράπονα και απειλές για μποϊκοτάζ της σε περίπτωση που η Ιβέρι εμφανιζόταν σε παράστασή της. Την ανησυχία τους εξέφρεσαν και οι χορηγοί. Η Όπερα της Αυστραλίας χαρακτήρισε «παράλογα» τα σχόλια και διέκοψε τη συνεργασία μαζί της.

Η Ιβέρι εμφανίστηκε το 2013 σε παράσταση της εταιρείας και αποθεώθηκε. Επρόκειτο να εμφανιστεί στην «Tόσκα» στη Μελβούρνη αργότερα μέσα στο χρόνο, αλλά δεν είναι σαφές αν τελικά θα συμμετάσχει.