Αποκαλείται «κούνια στην άκρη του κόσμου» γιατί βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου του Εκουαδόρ. Όσοι δοκιμάζουν αυτή τη διαφορετική εμπειρία, να κάνουν κούνια στο χείλος του γκρεμού και να κοιτάζουν… την άβυσσο, ομολογούν ότι το συναίσθημα σε κατακλύζει.

Αν και η λέξη «κούνια» δεν ακούγεται δελεαστική σε πολλούς, πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό και σίγουρα όχι παιδικό. Είναι κρεμασμένη από μια μεταλλική ράβδο που είναι βιδωμένη σε ένα δεντρόσπιτο. Το συγκεκριμένο σπίτι ονομάζεται La Casa del Árbol και βρίσκεται στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 2.660 μέτρων.

Ουσιαστικά αποτελείται από δυο σχοινιά που κρέμονται από τη μεταλλική ράβδο και μια σανίδα που λειτουργεί σαν κάθισμα για τους… τολμηρούς που θα πάρουν το ρίσκο να αιωρηθούν στο κενό. Η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη θυμίζοντας κάτι από extreme sports.

Όσο απίθανο κι αν φαντάζει, πολλοί επισκέπτες έρχονται μέχρι εδώ μόνο και μόνο για να κουνηθούν, να ταλαντευτούν πολύ ψηλά πάνω από τον γκρεμό, σε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής.