Μια γυναίκα από την Κίνα πληροφορήθηκε έντρομη από τους γιατρούς ότι μέσα στο σώμα της ζούσε ένα παράσιτο που έφτανε σε μήκος τα 2,5 μέτρα!

Η γυναίκα πιστεύεται ότι μολύνθηκε από το παράσιτο αυτό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στη Νοτιοανατολική Ασία στις αρχές του χρόνου, από μη καλά μαγειρεμένο κρέας.

Το σκουλήκι-παράσιτο αφαιρέθηκε τώρα από τα έντερά της, αλλά η σκέψη και μόνο ότι ζούσε μέσα της, της προκαλεί αηδία.

«Είναι σιχαμερό και μου φέρνει λιποθυμία και μόνο η σκέψη ότι υπήρχε μέσα μου» φέρεται να δήλωσε η ίδια σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Η γυναίκα, που είναι περίπου 30 ετών, ζει στην επαρχεία Fujian της Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Mirror η ίδια αποφάσισε να επισκεφτεί ένα γιατρό, όταν άρχισε να αισθάνεται δυσφορία και παρατήρησε περίεργα υγρά στα κόπρανά της.

Οι γιατροί διέγνωσαν teniasis και της χορήγησαν παραδοσιακά κινεζικά φάρμακα, προκειμένου να αποβάλλει το παράσιτο από τον οργανισμό της.

Το συγκεκριμένο παράσιτο (tapeworm) μπορεί να ζήσει μέσα στο εντερικό σύστημα ενός ανθρώπου. Οι άνθρωποι μολύνονται εάν αγγίξουν μολυσμένα κόπρανα και στη συνέχεια ακουμπήσουν το στόμα τους, ή αν καταπιούν νερό ή φαγητό που περιέχει ίχνη από μολυσμένα περιττώματα, ή ακόμη αν καταναλώσουν μολυσμένο και όχι καλά μαγειρεμένο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας ή ψάρια.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στομάχι, εμετό και διάρροια, καθώς επίσης και απώλεια βάρους και υποσιτισμό.