Μια ανατριχιαστική ιστορία καταφτάνει από τη Βραζιλία, με μια γυναίκα που έζησε σε καθεστώς δουλείας για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.

Η οικογένεια μάλιστα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 8 ετών για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην τραγική γυναίκα, που ζούσε μαζί τους από παιδί.

Την είχε δώσει η φτωχή οικογένειά της για να δουλέψει ως οικιακή βοηθός από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών. Κι έτσι πέρασαν 40 χρόνια, δουλεύοντας ως σκλάβα.

Ακόμα και τον άντρα που της έφεραν ως γαμπρό αναγκάστηκε να παντρευτεί, σε μια πραγματικά σπάνια περίπτωση κακοποίησης.

Η 46χρονη βρέθηκε να ζει σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο σε διαμέρισμα της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, στην πολιτεία Μινάς Γκερές. Η γυναίκα είπε ότι δούλευε όλη της τη ζωή στην οικογένεια χωρίς μισθό ή ρεπό, σύμφωνα με τους επιθεωρητές εργασίας.

Το θύμα είχε δοθεί από παιδί από τους άπορους γονείς της σε έναν πανεπιστημιακό καθηγητή και μεγάλωσε σε αυτή την οικογένεια. Όχι ως ισότιμο μέλος.

«Της έδιναν φαγητό όταν πεινούσε, δεν είχε όμως κανένα άλλο δικαίωμα», δήλωσε στο Thomson Reuters Foundation ο επικεφαλής της έρευνας, Humberto Camasmie.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας διαμαρτυρήθηκε γιατί παρουσιάζουν τον πελάτη τους ως θύτη πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου δήλωσε πάντως πως ο ακαδημαϊκός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα: «Έχουμε πάρει όλα τα νόμιμα μέτρα».

Η επιθεώρηση εργασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, προσπάθησε να έρθει σε διακανονισμό με τον καθηγητή, ώστε να αποζημιωθεί η γυναίκα για τα δεδουλευμένα μιας ολόκληρης ζωής.

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τους γείτονες. Η 46χρονη άρχισε να τους στέλνει ραβασάκια ζητώντας τους να της αγοράσουν φαγητό και προϊόντα υγιεινής.

Μέσα σε όλα, κατά τη μακρά της αιχμαλωσία την ανάγκασαν να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή τους, ώστε να μη χαθεί η σύνταξή του όταν θα έφευγε από τον κόσμο.

Η 46χρονη ζει για την ώρα σε δομή φιλοξενίας και δέχεται την υποστήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών…