«Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι εξαιρετική και το υπογραμμίζω με έμφαση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας Στέφαν Πάρις, αναφερόμενος στο πακέτο βόμβα που εστάλη από την Ελλάδα στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ και τη συνεργασία ελληνικών και γερμανικών αρχών.

Όπως μάλιστα σημείωσε, Έλληνες αστυνομικοί ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους συναδέλφους τους στη Γερμανία, δίνοντάς τους οδηγίες για τον τρόπο εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού.

Τη σχετική φημολογία περί κακής συνεργασίας των δύο χωρών, ο εκπρόσωπος της απέδωσε στην «παντελώς λανθασμένη ερμηνεία», που δόθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ όταν ρωτήθηκε αν είχε υπάρξει προειδοποίηση και απάντησε «όχι», εννοώντας ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και ανάληψη ευθύνης. Αυτό ανταποκρίνεται στα δεδομένα και «δεν συνιστά επ’ ουδενί κριτική», αποσαφήνισε ο Γερμανός εκπρόσωπος. Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές «τόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και στο παρελθόν είναι άψογη».

Σε ό,τι αφορά στα στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (Bundeskriminalamt, ΒΚΑ) που έφτασαν στην Ελλάδα, ισχυρίστηκε ότι εστάλησαν για να παρακολουθήσουν τις έρευνες των ελληνικών διωκτικών αρχών, επειδή σχετίζονται με το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που έφτασε στην καγκελαρία του Βερολίνου την περασμένη Τρίτη.
Η πρακτική αυτή, σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι «συνήθης», σημείωσε ο κ. Πάρις.