Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα φρικιαστικό βίντεο που απεικονίζει έναν νεαρό να κλωτσά με ανείπωτη μανία στο πρόσωπο έναν άστεγο.

Η αστυνομία του Λίβερπουλ εντόπισε τον νεαρό δράστη και τους δύο φίλους του οι οποίοι εθεάθησαν τις προάλλες και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου να μιλούν με τον άστεγο σε κεντρικό δρόμο της πόλης, την Ντέιλ Στριτ.

Ο άστεγος καθόταν έξω από μεγάλο πολυκατάστημα τυλιγμένος με μια κουβέρτα λόγω του κρύου, όταν τον πλησίασαν οι νεαροί που είχαν αφήσει τα ποδήλατά τους στο δρόμο και ο ένας εξ αυτών του φώναξε.

Ξαφνικά και δίχως να έχει προκληθεί, ο νεαρός παίρνει φόρα και κλωτσάει με όλη του τη δύναμη τον καθισμένο άνδρα. Το κεφάλι του άστεγου δέχεται την κλωτσιά και χτυπάει πίσω στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος.

Στη συνέχεια οι νεαροί, εκνευρισμένοι, ανεβαίνουν στα ποδήλατα τους και φεύγουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία της βρετανικής πόλης, από την κλωτσιά έσπασε η μύτη του άστεγου ενώ τραυματίστηκε και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Το βίντεο έχει ανέβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τον κόσμο να λέει στην αστυνομία πως πρέπει άμεσα να εντοπίσει τους δράστες.

Ένας άνδρας έχει φυλακιστεί για 16 εβδομάδες μετά από επίθεση σε άστεγο στο κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο 24χρονος Τέο Μόλμπα συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για την αναίτια επίθεση.

Ο νεαρός καταδικάστηκε επίσης για κατοχή ναρκωτικών.

Η ντετέκτιβ Τζένι Μπεκ που χειρίστηκε την υπόθεση είπε: «Χαιρετίζουμε την άμεση καταδίκη του 24χρονου και την γρήγορη δικαστική επίλυση ενός περιστατικού που προφανώς προκάλεσε πολλή ανησυχία σε όλους μας. Ο Μόλμπα θα περάσει 16 εβδομάδες στη φυλακή και ελπίζω να ξοδέψει αυτό το χρόνο σκεπτόμενος και αναλογιζόμενος την συμπεριφορά του εκείνο το βράδυ και τον αντίκτυπο που είχε στην κοινωνία. Ευτυχώς, το θύμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά».