Αυτά μόνο στη Ρωσία… Η άποψη δεν είναι δική μας, αλλά πολλών Ρώσων μπλόγκερς μόλις έμαθαν ότι ένας κάτοικος του χωριού Μαλουγκρένιεβο της επαρχίας Αλτάι Βιίσκι στη Νοτιοδυτική Σιβηρία βρήκε έναν πύραυλο να… κολυμπάει στην αυλή του.

Οι πλημμύρες στη Σιβηρία έχουν μετατρέψει πολλά μέρη της σε λίμνες και μαζί ξέβρασαν και ένα κομμάτι από αντιβαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο στο κατώφλι του σπιτιού ενός αστυνομικού, αφήνοντας τον ίδιο, αλλά και τους γείτονες του άφωνους.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, άρχισαν οι θεωρίες, όπως αναφέρει η Russia Today, για την προέλευση του τεράστιου μεταλλικού κατασκευάσματος. Η πιο δημοφιλής αναφέρει ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και πέταξε πάνω από εκείνη την περιοχή της Σιβηρίας. Το γεγονός όμως ότι το αντικείμενο δεν παρουσιάζει ίχνη καψίματος, ούτε συνοδεύεται από κάποια εσωτερική μηχανή, οδηγεί άλλους στη θεωρία ότι πρόκειται για κομμάτι που είχε θαφτεί σε κοντινή περιοχή και ανασύρθηκε στην επιφάνεια με τις πλημμύρες.

Ο Ρώσος επιστήμονας Αλεξέι Γιάσκιν –ειδικός στη μηχανική πυραύλων- που μίλησε σε τοπικό ραδιόφωνο φάνηκε να συμφωνεί με αυτή τη θεωρία, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να πρόκειται για αντιβαλλιστικό πύραυλο από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Τοπικός αξιωματούχος όμως, μιλώντας σε άλλο μέσο, ισχυρίζεται ότι ο κύλινδρος ανήκει σε κάτοικο της περιοχής ο οποίος τον χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει νερό και παρασύρθηκε μακριά από την πλημμύρα.

Κι ενώ επιστήμονες και τοπικές αρχές ερίζουν για την προέλευση του «πυραύλου», ορισμένες ιστοσελίδες κάνουν λόγο για την τύχη του ανθρώπου στο σπίτι του οποίου κατέληξε. Μπορεί, όπως λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου, να πουλήσει ακριβά το καινούργιο του… απόκτημα μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό. Πάντως, δε γνωρίζουμε αν νιώθει και τόσο τυχερός όταν ακούει να γίνεται λόγος ότι μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος το κομμάτι του πυραύλου να είναι τοξικό. Βέβαια, ο Γιάσκιν υποστήριξε ότι «μπορώ να πω υπεύθυνα πως εφόσον πρόκειται για ένα άδειο κομμάτι από τη μηχανή του πυραύλου δεν είναι επικίνδυνο».