Κανείς δεν περίμενε η χαρμόσυνη οικογενειακή συγκέντρωση να καταλήξει με τέτοιο τρόπο. Τα γενέθλια του 99χρονου παππού στο Σεν Λούις των ΗΠΑ έφερε εκεί όλη την οικογένεια, μόνο που ο κορονοϊός εξαπλώθηκε στα μέλη.

Η οικογένεια του σχεδόν αιωνόβιου Ralph Goldsticker μαζεύτηκε στο σπίτι του τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KDFW.

Ο γιος του, Larry, που ήρθε από το Τέξας, ισχυρίζεται μάλιστα ότι πήραν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις: «Το είχαμε πολύ στον νου μας, το είχαμε σκεφτεί από πριν. Όλοι είχαμε μπει πριν σε εθελοντική καραντίνα. Ο αδερφός μου και η νύφη μου από το Σαν Φρανσίσκο έκαναν ακόμα και τεστ πριν μπουν στο αεροπλάνο».

Μέσα σε μερικές ώρες ωστόσο από τη στιγμή που επέστρεψε ο καθένας στο σπίτι του, οι περισσότεροι είχαν κορονοϊό. Μεταξύ αυτών ο 99χρονος και ο 3 ετών μικρανιψιός του.

Ο Larry κόλλησε επίσης τη γυναίκα του, που είχε παραμείνει στο σπίτι τους στο Τέξας. Σύμφωνα με τον KDFW, 13 μέλη της οικογένειας έχουν διαγνωστεί θετικά στην Covid-19.

Ο Larry πιστεύει πως κάποιος τους κόλλησε καθ’ οδόν για το Σεν Λούις και μόλυνε εν αγνοία του και τους άλλους. Άλλοι πήγαν αεροπορικώς και άλλοι οδικώς, ώστε να φτάσουν σχεδόν ταυτοχρόνως.

Άλλοι έμειναν μάλιστα σε ξενοδοχείο και άλλοι είτε στο σπίτι του παππού, είτε στο σπίτι του άλλου γιου. Και ήταν συνεχώς στο σπίτι, εκτός από μια έξοδο το Σάββατο το βράδυ.

Ο τρίτος αδερφός του Larry, που μένει στο Σαν Φρανσίσκο, νοσηλεύτηκε μάλιστα στο νοσοκομείο για τον κορονοϊό. Όλοι τους είναι πια καλά, μεταξύ αυτών και ο 99χρονος παππούς…