Ο δράστης του στυγερού φονικού στο Ντένβερ των ΗΠΑ πυροβόλησε τη νεαρή κοπέλα και τον σύντροφό της 24 φορές με ημιαυτόματο όπλο. Αυτό ακούστηκε στο δικαστήριο προσφάτως. Ήταν η κατάληξη του περιστατικού που στέρησε τη ζωή σε μια 21χρονη κοπέλα για τα περιττώματα του σκύλου της.

Ο 36χρονος Michael Close είχε στήσει καρτέρι εκείνη τη μέρα του Ιουνίου και περίμενε να περάσει η Isabella Thallas. Όταν πέρασε, είχε μαζί της και τον 27χρονο σύντροφό της Darian Simon.

Τη Δευτέρα άρχισε η δίκη που θα ρίξει τους τίτλους τέλους στην ανατριχιαστική ιστορία. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Ντένβερ, Joseph Trujillo, κατέθεσε πως βρήκαν 6 κάλυκες μέσα στο σπίτι του δράστη και 18 ακόμα έξω από το παράθυρό του.

Μέσα από το ανοιχτό παράθυρο τους πυροβόλησε ο Close, μόλις τους είδε έξω από το σπίτι του. Πριν ανοίξει πυρ, φώναξε στο ζευγάρι μόλις ο σκύλος έκανε την ανάγκη του. «Θα εκπαιδεύσετε ποτέ το σκυλί σας ή μόνο θα του φωνάζετε;».

Μετά τον φόνο της 10ης Ιουνίου, ο Close εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητό του, συνελήφθη ωστόσο αργότερα εκείνη τη μέρα. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καμιά δεκαριά ακόμα αδικήματα και παραμένει προφυλακισμένος χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Η σύντροφός του, Chelsea Thompson, κατέθεσε στην αστυνομία ότι μετά το περιστατικό, ο Close της τηλεφώνησε κλαίγοντας, ομολογώντας πως πυροβόλησε δύο ανθρώπους. Σύμφωνα με τον Trujillo, έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη ακόμα και όταν τον συνέλαβαν.

Η κοπέλα έχασε τη ζωή της επιτόπου, ενώ ο σύντροφός της τραυματίστηκε σοβαρά τρώγοντας δύο σφαίρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Denver Post», το ζευγάρι προσπάθησε να αγνοήσει τις απειλές του δράστη, εκείνος απάντησε όμως με σφαίρες.