Σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο, ο Τραμπ βομβαρδίζεται με προτάσεις για βιβλία και εκπομπές της τάξης των 100 εκατ. δολαρίων.

Αυτό προβλέπει το «Plan B» για τον ίδιο αν χάσει τη δικαστική μάχη των εκλογών και δεν καταφέρει να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Την αποκλειστικότητα έχει το μέσο Page Six, κάνοντας λόγο για άνθρωπο πολύ κοντά στον Τραμπ. Εκδοτικοί οίκοι και τηλεοπτικά κανάλια τον προσεγγίζουν προσφέροντας εξαιρετικά επικερδείς για τον ίδιο συμφωνίες, καθώς ξέρουν ότι αυτές οι 70 εκατ. ψήφοι που πήρε μπορούν εύκολα να μεταφραστούν σε γερές πωλήσεις βιβλίων και μεγάλες τηλεθεάσεις.

Ο Τραμπ έχει εκδώσει ήδη 19 βιβλία για τα πάντα, από επιχειρηματικά μυστικά μέχρι και συμβουλές για γκολφ.

Και οι προηγούμενοι ένοικοι του Λευκού Οίκου, το ζεύγος Ομπάμα, έβγαλαν αμύθητα ποσά μετά τη θητεία του Μπαράκ. Το ύψος του συμβολαίου τους με την Crown το 2017 φημολογείται ότι άγγιξε τα 65 εκατ. δολάρια.

Ο Τραμπ αρνείται για την ώρα να παραδεχτεί την ήττα του, προβαίνοντας σε αβάσιμους ισχυρισμούς για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

«Όλα τα βιβλία κατά του Τραμπ έβγαλαν καλά λεφτά, ένα βιβλίο δικό του θα είναι σίγουρα μπεστ σέλερ», είπε η πηγή στο μέσο.

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν εκδοτικοί οίκοι που να έχουν επιβεβαιώσει ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ για ένα βιβλίο του για τα χρόνια που πέρασε στο Οβάλ Γραφείο.

Κάποιοι εκδοτικοί ωστόσο που μίλησαν στο πρακτορείο AP θεωρούν πως τα ποσά είναι παρατραβηγμένα, θεωρώντας πως ο Τραμπ δεν έχει την παγκόσμια απήχηση του Ομπάμα.