Φριχτό θάνατο βρήκε σήμερα Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος είναι γνωστός ως «βασιλιάς των λουκάνικων». Μασκοφόροι εισέβαλαν τις πρωινές ώρες στο εξοχικό του στα περίχωρα της Μόσχας, έδεσαν τον ίδιο και την σύζυγό του και αφού του ζήτησαν να τους δώσει τα χρήματα που είχε στο σπίτι του τον σκότωσαν με βαλλίστρα στη σάουνα του εξοχικού του σπιτιού.

Η σύζυγός του κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία, όταν όμως οι αξιωματικοί της αστυνομίας έφθασαν στο σπίτι, ο σύζυγός της ήταν ήδη νεκρός, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, οι αρμοδιότητες της οποίες είναι παρόμοιες με του αμερικανικού FBI.

Η Ανακριτική Επιτροπή δεν αναφέρει το όνομα του Ρώσου μεγιστάνα στην ανακοίνωση της, αλλά το τηλεοπτικό δίκτυο REN TV και άλλα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για τον Βλαντίμιρ Μαρουγκόφ, ιδιοκτήτη των αλλαντοβιομηχανιών «Λουκάνικα Οζιόρσκι» και «Αυτοκρατορία του Κρέατος». Ο Μαρουγκόφ ήταν επίσης ιδιοκτήτης των εταιρειών «Stroi-proekt» και «CK-Teploset».

Φρικαλέες και σουρεαλιστικές δολοφονίες ήταν οι πρώτες ειδήσεις στη δεκαετία του 1990 μετά το χάος που προκάλεσε η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά έγιναν πιο σπάνιες από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος του περασμένου αιώνα.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι μασκοφόροι κακοποιοί που εισέβαλαν στην κατοικία του του ζήτησαν μετρητά που είχε σπίτι του ο Μαρουγκόφ και εν συνεχεία αφού διέπραξαν τη δολοφονία διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπως μεταδίδουν Reuters και TASS και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι άνδρες της Ανακριτικής Επιτροπής βρήκαν το φονικό όπλο, μια βαλλίστρα και εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, σ’ ένα χωριό στα περίχωρα της πόλης Ίστρα, μιας πόλης που βρίσκεται δυτικά της Μόσχας, όπου οι εύποροι Ρώσοι έχουν τα εξοχικά τους, τις γνωστές ντάτσες στις οποίες περνούν τα Σαββατοκύριακα.