Το μωρό της φωτογραφίας είναι στην πραγματικότητα τα σιαμαία κοριτσάκια των Renee Young και Simon Howie, που γεννήθηκαν στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα και μοιράζονται το ίδιο σώμα και κεφάλι αλλά έχουν ξεχωριστούς εγκεφάλους και δύο πρόσωπα.

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν έξι εβδομάδες πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού. Οι γιατροί είχαν συμβουλέψει τη μητέρα να τερματίσει την εγκυμοσύνη όταν σε ένα υπέρηχο διαπίστωσαν πως τα δίδυμα ήταν στην πραγματικότητα ένα μωρό με δύο πρόσωπα και δύο κεφάλια, λέγοντάς της πως ο κόσμος θα αντιμετωπίζει το μωρό ως «φρικό».

Εντυπωσιάστηκαν όμως από την απροσδόκητη πρόοδο των κοριτσιών.

«Αναπνέουν και τρέφονται μόνες τους», λέει ο πατέρας τους, «μπορεί να έχουν ένα σώμα αλλά για μας είναι τα διδυμάκια μας, είναι τα κορίτσια μας και τα αγαπάμε».

Η Faith και η Hope, όπως είναι τα ονόματά τους, γεννήθηκαν με διπροσωπία, όπως σημειώνει η Daily Mail, που σημαίνει πως έχουν ένα σώμα αλλά δύο εγκεφάλους και δύο πρόσωπα.

«Δεν ξέρουμε πόσο θα μείνουν στο νοσοκομείο, θέλουμε μόνο να τις πάρουμε σπίτι, χαρούμενες και υγιείς, για να κάνουμε την οικογένειά μας ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο… χαοτική», προσθέτει ο Simon.

Λεπτομέρειες για το ποια αναμένεται να είναι η εξέλιξη των κοριτσιών δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά οι γιατροί θα συνεχίσουν να τις παρακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η διπροσωπία είναι τόσο σπάνια που μόνο 35 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί παγκοσμίως με μηδενικό ποσοστό επιβίωσης.

Το ζευγάρι έχει άλλα πετά παιδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες