Η Ουκρανία συνεχίζει την επιχείρησή της εναντίον φιλορώσων ανταρτών στις ανατολικές περιοχές της χώρας και έχει επαρκείς στρατιωτικούς πόρους για να συνεχίσει την επίθεση 24 ώρες το 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αρσέν Αβάκοφ.

Ο ίδιος απέρριψε πληροφορίες ότι το Κίεβο ανέστειλε την «αντιτρομοκρατική επιχείρησή» του έπειτα από απειλές από τη Μόσχα όταν ουκρανικά στρατεύματα πλησίασαν σε οχυρά των ανταρτών.

«Δεν έχει υπάρξει διακοπή της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σε σχέση με την απειλή εισβολής από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας», έγραψε ο υπουργός στη σελίδα του στο Facebook. «Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται. Οι τρομοκράτες θα πρέπει να προσέχουν 24 ώρες το 24ωρο. Οι άμαχοι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν».

Αρνούμενος φήμες ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είναι εξαντλημένες από την κόπωση, υπογράμμισε επίσης πως έχει ληφθεί φροντίδα για να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των μη μαχητών, αφού η Μόσχα προειδοποίησε πως μπορεί να αναλάβει δράση για να προστατεύσει αμάχους.

«Αντίθετα από τις φήμες, έχουν αναπτυχθεί μόνο μη σημαντικές δυνάμεις του Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, χωρίς χρήση αρμάτων μάχης ή άλλου βαρέος εξοπλισμού», έγραψε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook. Στο Κέντρο Αντιτρομοκρατίας μετέχουν ο στρατός και άλλες υπηρεσίες.

«Το Κέντρο Αντιτρομοκρατίας έχει στη διάθεσή του επαρκείς δυνάμεις ώστε να τις εναλλάσσει και να επιχειρεί 24 ώρες το 24ωρο, αν είναι απαραίτητο», τόνισε ο υπουργός.