Έρευνα στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειριζόταν το πλοίο «Sewol» που ναυάγησε στη Νότια Κορέα οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 170 ανθρώπους έκανε η αστυνομία της Σεούλ, μετά τις αναφορές πως το φέρι ήταν φορτωμένο με τριπλάσιο φορτίο από το επιτρεπόμενο.

Ο Yoo Byung-eun, ο επονομαζόμενος και «εκατομμυριούχος χωρίς πρόσωπο», επειδή σπανίως φωτογραφίζεται, είναι ο δισεκατομμυριούχος στην οικογένεια του οποίου ανήκει η εταιρεία Cheonghaejin Marine Co., που έχει την ευθύνη του «Sewol», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Βyung-eun είναι και ένας αναγνωρισμένος φωτογράφος που εργάζεται με το ψευδώνυμο Ahae.

Χθες βράδυ αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο σπίτι του και έφυγαν με δεκάδες κουτιά.

Οι Νοτιοκορεατικές Αρχές ερευνούν και το την πορεία χρημάτων από μια θρησκευτική ομάδα, την Evangelical Baptist Church, στην εταιρεία Cheonghaejin Marine Co.

Ο πρόεδρος της εταιρείας έχει απολογηθεί για την τραγωδία αλλά ο Byung-eun δεν έχει εμφανιστεί στα μέσα για να κάνει κάποια δήλωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το μοιραίο φέρι μετέφερε φορτίο βάρους 3.608 τόνων ενώ η χωρητικότητά του είναι 987 τόνοι.

Έχει επίσης αναφερθεί πως η Chonghaejin αγόρασε το Sewol το 2012 και πρόσθεσε 240 καμπίνες στις 150 που είχε αρχικά.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε στην Chonghaejin η εταιρεία είχε ξοδέψει μόλις 521 δολάρια για την εκπαίδευση του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων και των ασκήσεων εγκατάλειψης του πλοίου…

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Yoo Byung-eun πάντως, ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την κοινωνική και νομική ευθύνη για το δυστύχημα.