Η ίδια σκηνή ανείπωτου πόνου επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά στην πόλη Τζίντο της Νότιας Κορέας όπου μεταφέρονται οι σοροί που ανασύρονται από το ναυαγισμένο πλοίο «Sewol»: η διαδικασία της αναγνώρισης σημαίνει για κάποιους το τέλος της αγωνίας και την αρχή του αβάσταχτου πένθους, για άλλους τη συνέχιση της επώδυνης αναμονής μέχρι να βρεθεί το δικό τους παιδί, ο δικός τους άνθρωπος.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο του σκάφους έφτασαν πλέον τους 108 ενώ περισσότεροι από 190 επιβάτες παραμένουν αγνοούμενοι και πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν στο κουφάρι του πλοίου. Εκατόν εβδομήντα τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους επιβάτες συνεχίστηκαν σήμερα χάρη στον καλό καιρό που διευκόλυνε το βαρύ έργο των δυτών.

Το πλήρωμα του πλοίου δέχεται σφοδρή κριτική για την τραγωδία ενώ επτά άτομα κρατούνται και σε πέντε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη μη έγκαιρη ειδοποίηση των επιβατών να εγκαταλείψουν το βυθιζόμενη φέρι.

Την ώρα που αυτό έπαιρνε κλίση στη γέφυρα επικρατούσε σύγχυση για το εάν θα έπρεπε να δοθούν εντολές εκκένωσης ενώ οι ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα καλούσαν τους επιβάτες να μείνουν στις καμπίνες τους- οδηγώντας τους τελικά στον υγρό τους τάφο.

Οι δύτες έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αρκετές από τις καμπίνες του πλοίου αλλά δεν έχουν ακόμα προσεγγίσει την καφετέρια όπου πιστεύεται πως παγιδεύτηκαν πολλοί από τους επιβάτες.

Στις έρευνες είναι έτοιμο να συμμετάσχει κι ένα υποβρύχιο ρομπότ.