Το όνειρο του 54χρονου John Davis από τη Βρετανία ήταν να γίνει πιλότος. Οι χαμηλές επιδόσεις του στα μαθηματικά δεν του επέτρεψαν να πετύχει το στόχο του αλλά το «σαράκι» εξακολούθησε να τον τρώει και μετά την απόφασή του να ακολουθήσει άλλη πορεία.

Έτσι αφιέρωσε 15 χρόνια και περίπου 25.000 ευρώ για να φτιάξει ένα αντίγραφο κοκπιτ μέσα σε δωμάτιο, στο σπίτι του στο Κόβεντρι.

Ο προσομοιωτής Boeing 747-400, σε φυσικό μέγεθος, εκτός από την ικανοποίηση που του προσέφερε του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει και χρήματα καθώς ο Davis τον νοικιάζει σε λάτρεις τον αεροπλάνων, νευρικούς ταξιδιώτες αλλά και επαγγελματίες πιλότους!

Το Boeing 747-400 του 54χρονου έχει σήμερα «διανύσει» περισσότερα από 47.000 μίλια και ο ίδιος κερδίζει από αυτό πάνω από 3.500 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Πάντα ήθελα να γίνω πιλότος, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Ο προσομοιωτής είναι τόσο αληθοφανής που πολλοί πιλότοι έρχονται για εξάσκηση και εντυπωσιάζονται», δηλώνει.

Η χρέωση είναι 90 ευρώ για μία ώρα πτήσης και 150 για δύο ώρες.

Η συνεχής ροή… πιλότων και επισκεπτών δεν ενοχλεί την σύντροφο του Davis. «Αρχικά εξεπλάγην όταν ο John μου είπε για τον προσομοιωτή, δεν συναντάς κάθε μέρα κάποιον που έχει ένα αντίγραφο κοκ πιτ στο δωμάτιό του. Είναι φορές που ενθουσιάζομαι κι εγώ», λέει η Allyson Mabey.

Για να ολοκληρώσει το «έργο» του ο Davis μελέτησε τις φωτογραφίες από κόκ πιτ Boeing 747-400 και παρήγγειλε τα περισσότερα κομμάτια από το ίντερνετ. Το δικό του Boeing διαθέτει αυτόματο πιλότο και οθόνη 19 ιντσών για πανοραμική θέα του… τοπίου.


Δείτε τις φωτογραφίες