Διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και οπλισμένοι με πέτρες και βόμβες μολότοφ συγκρούστηκαν στο Καράκας της Βενεζουέλας  με αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων που έκαναν χρήση δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών για να τους απωθήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι.

Οι ταραχές σημειώθηκαν χθες στο προάστιο Τσακάο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΗΕ. Στο κτίριο αυτό είχε καταλήξει νωρίτερα διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδουρο.

Αργά το απόγευμα μια ομάδα κουκουλοφόρων απέκλεισε την κεντρική λεωφόρο του Τσακάο και τους γειτονικούς δρόμους στήνοντας οδοφράγματα με μεταλλικές πλάκες και σωλήνες ύδρευσης. Επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις που διέλυσαν τη διαδήλωση και ο δήμαρχος του Τσακάο Ραμόν Μουτσάτσο ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, όχι όμως από σφαίρες.

Σε πολλούς δρόμους του Καράκας εξάλλου οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του προέδρου Μαδούρο και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησής του.

Η διαδήλωση μέχρι την έδρα του ΟΗΕ οργανώθηκε από τη Λαϊκή Βούληση, τη ριζοσπαστική πτέρυγα της αντιπολίτευσης ο ηγέτης της οποίας, Λεοπόλντο Λόπες, βρίσκεται υπό κράτηση από τις 18 Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν η πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο και ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης των διαδηλώσεων ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον Μαδούρο και να τον οδηγήσει στην παραίτηση.

Στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από τις 4 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 41 άνθρωποι και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν ενώ περίπου εκατό έχουν συλληφθεί.