Τη μάχη με τη ζωή έχασε σε ηλικία 76 ετών ο πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Ρούμπιν «Hurricane» Κάρτερ, την Κυριακή του Πάσχα.

Ο Κάρτερ είχε περάσει 19 χρόνια σε κάθειρξη για τριπλή δολοφονία εξαιτίας κακοδικίας, για να γίνει τελικά σύμβολο της μάχης εναντίον των φυλετικών διακρίσεων.

Ο «Τυφώνας», γνωστός και από το ομώνυμο τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν, άφησε την τελευταία του πνοή στο Τορόντο του Καναδά, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη που δεν κατάφερε να κερδίσει. Στην πόλη αυτή ζούσε από το 1985, όποτε και απελευθερώθηκε μετά από χρόνια προσφυγών και εφέσεων.

Η περιπέτεια της ζωής του Ρούμπιν «Hurricane» Κάρτερ και η ρατσιστική του θυματοποίηση γνώρισε ευρύτερη διάδοση εκτός από το τραγούδι του Ντίλαν, και από αρκετά βιβλία καθώς και την ταινία του 1999 με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στο ρόλο του «Τυφώνα».

Ο Κάρτερ θεωρούνταν ιδιαίτερα ταλαντούχος ως πυγμάχος, έχοντας μάλιστα διεκδικήσει τον τίτλο του 1964. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, εξαιτίας της καταδίκης του.