Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη των περισσοτέρων από τις 129 μαθήτριες λυκείου που απήχθησαν στις αρχές της εβδομάδας από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, όπως παραδέχθηκε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο στρατός είχε δηλώσει την Τετάρτη πως μόνον οκτώ από τις νεαρές κοπέλες που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα κρατούνται ακόμη και πως οι υπόλοιπες 121 είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Η δήλωση αυτή αντικρούστηκε εχθές από τη διευθύντρια του λυκείου και περιφερειακές αρχές.

«Υπό το φως της διάψευσης της διευθύντριας του λυκείου, το αρχηγείο Άμυνας επιθυμεί να εμπιστευθεί τις δηλώσεις της διευθύντριας του λυκείου και του κυβερνήτη (του κρατιδίου Μπόρνο) για τον αριθμό των μαθητριών που εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενες και να αποσύρει αυτό το στοιχείο από μία προηγούμενη δήλωση», δήλωσε ο στρατηγός Κρις Ολουκολάντε, εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του δημόσιου λυκείου θηλέων του Τσιμπόκ, όπου συνέβη η επιδρομή της Μπόκο Χαράμ το βράδυ της Δευτέρας, 14 μαθήτριες έχουν απελευθερωθεί.

Χθες βράδυ, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του κρατιδίου Μπόρνο είχε δηλώσει πως πολλές κοπέλες κατάφεραν να διαφύγουν, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 20.

Ο εκπρόσωπος του στρατού εξέφρασε λύπη για την αντιπαράθεση που προκάλεσε ο ίδιος, λέγοντας πως έδρασε από καλή πίστη και χωρίς πρόθεση να παραπλανήσει το κοινό για μία υπόθεση που προκάλεσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στη Νιγηρία και στο εξωτερικό.