Αγωνία, ανακούφιση, φόβος και θλίψη είναι μερικά από τα συναισθήματα όσων επέζησαν του ναυαγίου που έγινε στη Νότια Κορέα, αλλά και των συγγενών τους, που ψάχνουν να βρουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι στη λίστα με τους επιζήσαντες.

Ο απολογισμός του ναυαγίου του οχηματαγωγού πλοίου Sewol είναι τρεις νεκροί, 300 αγνοούμενοι και 168 διασωθέντες. Το πλοίο ήταν γεμάτο με μαθητές που πήγαιναν εκδρομή.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο για να μετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περισσότερων από 300 επιβατών που αγνοούνται μετά την ανατροπή και βύθιση σήμερα νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου.

Οι Αμερικανικός Έβδομος Στόλος ανακοίνωσε ότι το USS Bonhomme Richard που μεταφέρει ελικόπτερα εκτελούσε περιπολία ρουτίνας ανοικτά των δυτικών ακτών της Νότιας Κορέας και κατευθύνεται προς την περιοχή του ναυαγίου.

Άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία του ναυαγίου. «Ακούσαμε ένα δυνατό ήχο πρόσκρουσης σε κάτι και το πλοίο σταμάτησε», δήλωσε τηλεφωνικά ένας επιβάτης προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN λίγο μετά το συμβάν. «Το πλοίο γέρνει και πρέπει να κρατιόμαστε από κάτι για να μείνουμε όρθιοι» πρόσθεσε.