Μπροστά σε μία απίστευτη ιστορία βρέθηκαν οι δικαστές και μία οικογένεια στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Μία υπόθεση τροχαίου με τραυματισμό πεζού και εγκατάλειψη έκρυβε από πίσω ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία δράσης στο Χόλιγουντ.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail μία νεαρή γυναίκα οδηγός δικάστηκε επειδή χτύπησε με το αυτοκίνητό της έναν 61χρονο άνδρα σε διάβαση πεζών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο του ατυχήματος, αφήνοντάς τον τραυματισμένο. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η οδηγός πέρασε σχεδόν πάνω από τον άνδρα γιατί κοιτούσε το κινητό της ενώ οδηγούσε.

Χωρίς να το ξέρει όμως ο άνδρας που χτύπησε και εγκατέλειψε ήταν ο πεθερός της! Από το χτύπημα του προκάλεσε σοβαρά τραύματα και του έσπασε την λεκάνη.

Η γυναίκα έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν όλοι μαζί για να πάρει φαγητό σε πακέτο. Ο πεθερός της είχε βγει λίγα λεπτά πριν από την οικία τους για να επισκεφτεί έναν συγγενή, ο οποίος ζούσε κοντά.

Καθώς επέστρεφε στο σπίτι της, χρησιμοποιούσε το κινητό της και πέρασε από τη διάβαση πεζών στο St Peter’s Road, Highfields  ακριβώς τη στιγμή που ο πεθερός της την διέσχιζε και τον χτύπησε με το αυτοκίνητό της.

Μάλιστα κατά την διάρκεια του συμβάντος έπαθε ζημιά και το αυτοκίνητό της την οποία φρόντισε να φτιάξει άμεσα ώστε να κρύψει την ενοχή της.

Η δίκη

Η υπόθεση έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 και η οικογένεια της κοπέλας αρχικά δεν γνώριζε τι είχε κάνει. Η γυναίκα συνελήφθη και έδωσε κατάθεση 11 ημέρες μετά το ατύχημα, όπου και τελικά αποκάλυψε τι συνέβη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020. Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο η 29χρονη οδηγός Fatheha Begum Abedin κοιτούσε το κινητό της όταν συνέβη το τροχαίο και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, διέγραψε στην συνέχεια τα μηνύματά της.

Αρχικά υποστήριξε πως δεν το είχε κάνει εκείνη ενώ στην συνέχεια άλλαξε την ιστορία της και είπε πως έχει πάθει μια μικρή απώλεια μνήμης που προκλήθηκε από κρίση άσθματος και δεν θυμόταν το περιστατικό.

Προσπάθησε επίσης να ισχυριστεί ότι η ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό της προκλήθηκε από κλέφτες που προσπάθησαν να εισέλθουν για να κλέψουν το τηλέφωνό της.

Η εισαγγελέας Joey Kwong είπε ότι η αστυνομία της Leicestershire διαπίστωσε ότι είχε διαγράψει 32 μηνύματα από το τηλέφωνό της και επισκευάστηκε το παρμπρίζ της πριν να το «εξετάσουν» οι αστυνομικοί.

Η Abedin τελικά ομολόγησε την ενοχή της για δύο αδικήματα, τον σοβαρό τραυματισμό από επικίνδυνη οδήγηση και την ψευδομαρτυρία και καταδικάστηκε σε έξι μήνες μήνες για επικίνδυνη οδήγηση και 12 μήνες για παρακώληση απονομής δικαιοσύνης.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε με την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου και του πεθερού της.

Καταδικάζοντας την, ο δικαστής Μπράουν είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι προφανές ότι όχι μόνο γνωρίζατε ότι συμμετείχατε σε τροχαίο, αλλά καταβάλλατε μεγάλες προσπάθειες για να καλύψετε την ενοχή σας.  Ένας αθώος άνδρας συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας από την αστυνομία ως ύποπτος. Ο πεθερός σου μεταφέρθηκε στο Βασιλικό Ιατρείο του Λέστερ και έμεινε συνολικά 11 ημέρες εκεί. Σήμερα κάθεται στο δικαστήριο και έχει γράψει μια δήλωση στην οποία εκφράζει την αγάπη του για σένα. Έχει ξεκαθαρίσει με τον δικό του τρόπο την θέση του γι’ αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ».

Ωστόσο συμπλήρωσε: «Εάν σας φυλακίσουμε, πρέπει να λάβω υπόψη το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη περισσότερο πόνο στο θύμα σας. Δεν έχω καμία επιθυμία να του προκαλέσω περαιτέρω πόνο, αλλά έχω ένα δημόσιο καθήκον σήμερα. Κάνατε σχεδόν τα πάντα για να αποφύγετε την ευθύνη έως ότου αναγκαστείτε να ομολογήσετε».