Τα σιαμαία κοριτσάκια που είχαν γεννηθεί πριν από 20 μέρες στην Ινδία δεν κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο All India Institute of Medical Sciences Hospital στο Δελχί.

Τα μωρά είχαν έρθει στον κόσμο με καισαρική στις 13 Μαρτίου. Μοιράζονταν ένα σώμα με δύο κεφάλια, δύο λαιμούς, δύο σπονδυλικές στήλες καθώς και δύο οισοφάγους και τραχίες.

Είχαν όμως μόνο μία καρδιά και ένα στομάχι και είχαν από έναν πνεύμονα το κάθε ένα, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Η 28χρονη μητέρα τους Urmila Sharma αποφάσισε ότι δεν άντεχε να τα συναντήσει καν, καθώς οι γιατροί την είχαν ενημερώσει ότι οι πιθανότητες επιβίωσής τους ήταν πολύ μικρές.

«Το περιμέναμε να συμβεί, ωστόσο νιώσαμε μεγάλη θλίψη. Ήταν πολύ ιδιαίτερα μωρά. Παρότι οι γιατροί μας είχαν πει ότι δεν είχαν πολλές πιθανότητες επιβίωσης, εμείς ελπίζαμε ότι θα τα κατάφερναν. Ήθελα να τα μεγαλώσω και ήθελα η κόρη μας να έχει αδερφούλες, όμως ο Θεός είχε άλλα σχέδια. Ακόμη και το γεγονός ότι κατάφεραν να ζήσουν για 20 μέρες ήταν ένα θαύμα» είπε ο πατέρας τους, ο 32χρονος Subhash.

Η γιατρός Shikha Malik, η οποία ξεγέννησε τη νεαρή γυναίκα, στην περιοχή Sonipat της βόρειας Ινδίας, είπε ότι ενώ το ένα μωρό έκλαιγε, το άλλο… όλως περιέργως… κοιμόταν!

«Προς το τέλος η καρδιά τους ήταν πολύ αδύναμη. Υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα και η κατάσταση της υγείας τους χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Η καρδιά τους τελικά δεν άντεξε και πέθαναν από καρδιακή ανεπάρκεια» είπε ο χειρουργός-παιδίατρος Dr Minu Bajpai.

«Η γυναίκα μου εξακολουθεί να προσπαθεί να αποδεχτεί το χαμό τους. Δε μπορούσε να τα πάρει αγκαλιά και να τα χαϊδέψει όσο ήταν ζωντανά. Είχε αποδεχτεί τη μοίρα τους, όμως όντας μητέρα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί το θάνατό τους. Είναι πολύ ευσυγκίνητη και κλαίει συνέχεια. Ήθελε πολύ να ζήσουν και τώρα που έφυγαν από τη ζωή νιώθει χαμένη» είπε ακόμη ο νεαρός πατέρας.

«Ήταν πολύ οδυνηρό και για τους δυο μας να τα βλέπουμε να παλεύουν για τη ζωή τους. Όμως τώρα πιστεύω ότι απελευθερώθηκε η ψυχή τους. Τα κήδεψα σύμφωνα με τις ινδουιστικές παραδόσεις, όμως η γυναίκα μου δε μπορούσε να παρευρεθεί» συνέχισε.