Ένας γενναιόδωρος πελάτης ενός εστιατορίου άφησε φιλοδώρημα 1.000 δολαρίων σε λογαριασμό συνολικού ποσού 60,42 δολαρίων, όταν άκουσε ότι η σερβιτόρα που τον εξυπηρέτησε ονειρευόταν πάντα να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία, χώρα καταγωγής της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στο Tumblr, το οποίο επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την ιστορία αφηγείται η κόρη της σερβιτόρας.

Η ίδια φέρεται να έχει πει ότι η μητέρα της σέρβιρε έναν άντρα, με τον οποίο έπιασαν κουβέντα και επάνω στη συζήτηση του ανέφερε ότι η οικογένειά της ήταν από τη Φλορεντία της Ιταλίας και πως ήθελε από πάντα να πάει εκεί.

«Σπούδαζε 8 χρόνια καλές τέχνες και τώρα εργάζεται ως σερβιτόρα» έγραψε η κόρη της, η οποία εργάζεται στο ίδιο εστιατόριο. Η ίδια είπε ακόμη ότι η μητέρα της έχει χωρίσει με τον πατέρα της εδώ και έξι χρόνια και «από τότε δεν έχει κανονική δουλειά». Δεν ανέφερε όμως ούτε σε ποιο εστιατόριο έγινε αυτό το περιστατικό, ούτε σε ποια πόλη.

Ο γενναιόδωρος πελάτης έφυγε από το εστιατόριο χωρίς να αναφέρει τίποτα. Άφησε ένα σημείωμα επάνω στην απόδειξη, το οποίο έλεγε: «Το εισιτήριό σου για την Ιταλία. Απόλαυσέ το!».

«Εκεί που αρχίζεις να χάνεις την πίστη σου στους ανθρώπους…» κατέληγε το κείμενο που ανέβασε στο διαδίκτυο η κόρη της τυχερής σερβιτόρας.