Ζωντανή ήταν μια 80χρονη γυναίκα στο Λος Άντζελες, όταν δηλώθηκε νεκρή και μεταφέρθηκε στον ειδικό θάλαμο- ψυγείο του νοσοκομείου White Memorial Medical Center. Όπως όλα δείχνουν, η άτυχη γυναίκα πάλεψε μάταια να απελευθερωθεί από την ειδική «σακούλα» όπου την είχαν τοποθετήσει με αποτέλεσμα να παγώσει μέχρι θανάτου!

Η οικογένειά της υπέβαλε μήνυση στο εφετείο που άνοιξε εκ νέου την υπόθεση, θεωρώντας πως σε πρωτόδικο επίπεδο είχε γίνει κακοδικία.

Η Maria de Jesus Arroyo δηλώθηκε νεκρή το καλοκαίρι του 2010, όπως γράφει η Washington Post, μετά τη μεταφορά της στο White Memorial Medical Center στο Λος Άντζελες. Είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Η οικογένεια την αποχαιρέτησε και άφησε το νοσοκομείο να αναλάβει τα περαιτέρω. Η «σορός» της Arroyo τοποθετήθηκε στην ειδική «σακούλα», ανάσκελα, και μεταφέρθηκε στον ειδικό θάλαμο- ψυγείο. Όταν λίγες ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, το σώμα της γυναίκας ήταν μπρούμυτα, το φερμουάρ της σακούλας ήταν μισάνοιχτο και το πρόσωπό της ήταν χτυπημένο- είχε σπασμένη μύτη και μώλωπες.

Η οικογένεια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη το 2011, υποστηρίζοντας πως είχε γίνει κακομεταχείριση της σορού. Αλλά λίγο πριν αρχίσει η δίκη άρχισαν να φοβούνται τα χειρότερα: η Arroyo δεν είχε πεθάνει από την καρδιακή ανακοπή αλλά από ασφυξία και υποθερμία.

«Δεν μπορεί τα τραύματα αυτά να έγιναν μεταθανάτια», τονίζει ο παθολόγος William Manion. «Μία προφανής εξήγηση υπάρχει: η Arroyo ήταν ζωντανή όταν εστάλη στον θάλαμο- ψυγείο. Πρέπει να πέρασε βασανιστικά τα τελευταία λεπτά της ζωής της».

Η οικογένεια απέσυρε τη μήνυση για κακομεταχείριση και υπέβαλε νέα για ιατρικό λάθος, υποστηρίζοντας πλέον πως η Arroyo είχε από λάθος δηλωθεί νεκρή και τελικά είχε πεθάνει στον θάλαμο- ψυγείο, μόνη και αβοήθητη.