Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια παραλία, κάντε μια στάση και αλλάξτε το σημείο ενδιαφέροντος από την απαράμιλλη ομορφιά της θάλασσας στο κοινό έδαφος που βρίσκεται κάτω από τα πόδια σας.

Κι αυτό γιατί μπορεί να μοιάζει με τη γνώριμη βαρετή καφέ άμμο στο γυμνό μάτι, αν όμως τη βάλουμε στο μικροσκόπιο μπορεί να κερδίσει σε όρους μαγείας ακόμα και τα καταγάλανα νερά!

«Κάθε φορά που τη βλέπω μέσα από το μικροσκόπιο, αποτελεί για μένα έκπληξη», δηλώνει ο φωτογράφος Gary Greenberg που έχει βάλει στον φακό του την κοινή μας άμμο εδώ και χρόνια: «Είναι σαν κυνήγι θησαυρού, μόνο που ο θησαυρός εδώ είναι πολύ μικρός και καθόλου ακριβός».

Η έλξη που ασκεί η άμμος στον Greenberg είναι απόλυτα κατανοητή μόλις δείτε τα κολάζ που παράγει η μικροσκοπική ανάλυση. Ο ίδιος, τόσο φωτογράφος όσο και επιστήμονας (έχει διδακτορικό στη μοριακή βιολογία), σκάρωσε μάλιστα τη δική του συσκευή μικροσκοπικής απεικόνισης, που λειτουργεί σε 3 διαστάσεις ώστε να καταγράφεται καλύτερα τόσο το θέμα όσο και το φόντο.

Δείτε λοιπόν τις αναπάντεχα εκπληκτικές εικόνες που παράγονται από το ευτυχές πάντρεμα της άμμου με το μικροσκόπιο και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια παραλία να ξέρετε ότι πατάτε πάνω σε πολύχρωμο θησαυρό…