Οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά στο νέο αεροπλανοφόρο «Queen Elizabeth», των 65.000 τόνων. Με μήκος 290 μέτρα0 όσο 28 λεωφορεία τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο, το αεροπλανοφόρο και το «δίδυμό» του «Prince of Wales» θα είναι τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία που φτιάχτηκαν ποτέ για το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας.

Τα πλοία αυτά είναι τόσο μεγάλα που οι εργάτες έφτιαξαν μια ειδική εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα για να μην… χάνονται, όπως γράφει η Daily Mail.

Απομένουν πλέον εκατό ημέρες για την επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του «Queen Elizabeth», πέντε χρόνια μετά την πρώτη ημέρα εργασιών στο σκάφος και 33 μήνες μετά την έναρξη της συναρμολόγησής του.

Κάθε ένα από τα δύο αεροπλανοφόρα εκτιμάται πως θα έχει διάρκεια ζωής περίπου μισό αιώνα και για τον εξοπλισμό του χρησιμοποιήθηκαν τρία εκατομμύρια μέτρα καλωδίων.

Για τα επιμέρους στάδια της κατασκευής του εργάστηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σε έξι ναυπηγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το «Queen Elizabeth» θα έχει μόνιμο πλήρωμα 679 άτομα και χωρητικότητα 1.600. Τα πρώτα μέλη του πληρώματος θα επιβιβαστούν το 2016 και τα πρώτα αεροσκάφη θα απογειωθούν το 2018.

Δείτε τις φωτογραφίες