Μια 22χρονη από την Τανζανία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο κυοφορούσε μέσα στην κοιλιά της… και όχι στη μήτρα της!

Η γυναίκα ανακάλυψε ότι το έμβρυο αναπτυσσόταν έξω από τη μήτρα της στην 32η εβδομάδα της κύησης.

Πιστεύεται ότι το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύτηκε αρχικά στη σάλπιγγα της, από όπου «έφυγε» και «εγκαταστάθηκε» στην κοιλιά της, γράφει η Emma Innes στη βρετανική Daily Mail.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή Mwanza της Τανζανίας, όταν παραπονέθηκε για πόνους στην περιοχή της κοιλιάς και αφού παρατήρησε ότι το μωρό της δεν κουνιόταν πάρα πολύ.

Ανέφερε ακόμη στους γιατρούς, ότι είχε δυσκολίες κατά την ούρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα για την περίπτωσή της στο επιστημονικό περιοδικό BioMed Central.

Η 22χρονη είχε υποβληθεί μάλιστα σε δύο προγεννητικούς ελέγχους, κατά τους οποίους οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι η εγκυμοσύνη της προχωρούσε φυσιολογικά.

Το υπερηχογράφημα που έκανε έμοιαζε φυσιολογικό και οι γιατροί υπέθεσαν, ότι τα συμπτώματά της οφείλονταν σε αναιμία και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Έτσι, της χορήγησαν θεραπεία γι’ αυτά και τα συμπτώματά της υποχώρησαν κάπως, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ένα δεύτερο υπερηχογράφημα δύο ημέρες μετά, έδειξε ότι το μωρό που κουβαλούσε μέσα της… βρισκόταν μέσα στην κοιλιακή της χώρα, έξω από τη μήτρα της.

Το μωρό κρίθηκε ότι ήταν βιώσιμο, παρότι δεν προστατευόταν από τον αμνιακό σάκο, και δεν περιβαλλόταν από τα φυσιολογικά αμνιακά υγρά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι είχε φυσιολογική, αλλά άδεια (!) μήτρα και φυσιολογικές ωοθήκες και σάλπιγγες.

Η 22χρονη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να… γεννήσει και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ζύγιζε 1,7 κιλά.