Ένας 54χρονος άντρας, ο οποίος δέχτηκε δάγκωμα από ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια της Αυστραλίας, δεν έχασε καθόλου την ψυχραιμία του και… την ώρα που περίμενε το ασθενοφόρο, άρπαξε μια παγωμένη μπύρα από το ψυγείο και κάθισε να την πιει!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New Zealand Herald, ο Rod Sommerville δέχτηκε το δάγκωμα στο δάχτυλο από ένα ανατολικό καφέ φίδι –το δεύτερο πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο- την ώρα που έκανε δουλειές στον κήπο του στην περιοχή Yeppoon του Queensland.

Αυτό που ακολούθησε, ωστόσο, θα εντυπωσίαζε και τους πιο… σκληροτράχηλους ανθρώπους στον κόσμο!

Ο 54χρονος άντρας αμέσως μετά χτύπησε το φίδι στο κεφάλι με ένα φτυάρι για να το σκοτώσει και κάλεσε σε βοήθεια.

Ενώ, λοιπόν, περίμενε το ασθενοφόρο να φτάσει στο σπίτι του αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορούσε να περάσει την ώρα του, δεν ήταν άλλος από το να… πιει μια παγωμένη μπύρα από το ψυγείο!

Μάλιστα, καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια δεν ξύπνησε καν τον έφηβο γιο του, ο οποίος κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού, γιατί δεν ήθελε να τον αναστατώσει.

«Αν πανικοβληθείς, είναι χειρότερα» είπε ο ίδιος μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Rockhampton Morning Bulletin και συνέχισε: «Είπα στον εαυτό μου, αν είναι να πεθάνω, ας πιω μια μπύρα».

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο και χορήγησε το αντίδοτο στον Rod εκείνος υπέστη αλλεργική αντίδραση, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραμείνει για τέσσερις ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις εβδομάδες, ωστόσο όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει με αργούς ρυθμούς.