Συγκλονισμένη είναι η πόλη Τάιμπ στη νοτιοανατολική Αυστραλία από τη δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού από τον ίδιο τον πατέρα του.

Ο Λιουκ Μπέιτι χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι με το μπαστούνι του μπέιζμπολ και δέχτηκε πολλές μαχαιριές χθες βράδυ, ύστερα από την προπόνησή του στο κρίκετ στο στάδιο της πόλης, όπου και άφησε και την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσπάθησε να συλλάβει τον 54χρονο πατέρα, ο οποίος έφερε μαχαίρι. Αφού επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, μάταια, με τη ρίψη αερίων, τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε θανάσιμα ήταν ο πατέρας του παιδιού που είναι νεκρό και δεν αναζητούμε κανένα άλλο πρόσωπο. Μπορώ να πω ότι τα τραύματα ήταν βαριά και ότι προκάλεσαν τον θάνατο του παιδιού αλλά δεν μπορώ να σας πω ακριβώς τί είδους τραύματα ήταν αυτά», δήλωσε στον Τύπο ο διοικητής της αστυνομίας Νταγκ Φράιερ.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο ο άντρας ετοιμαζόταν να χωρίσει με τη γυναίκα του, με την οποία ήταν στα μαχαίρια για την κηδεμονία του παιδιού και ήταν γνωστός για τη βίαιη συμπεριφορά του.

Ο μικρός ζήτησε από τη μητέρα του, η οποία τον περίμενε να τελειώσει την προπόνηση, να καθίσει λίγο περισσότερο να δει τον πατέρα του, τον οποίο συναντούσε μία φορά την εβδομάδα και εκείνη τον άφησε.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά σε παιδιά, φίλους του αγοριού και σε γονείς οι οποίοι δεν είχαν τον χρόνο να επέμβουν. Η μητέρα ήταν επίσης παρούσα. Οι αρχές αρνήθηκαν να δώσουν άλλες διευκρινίσεις.