Στην Κύπρο είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας σήμερα, ημέρα που αρχίζουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με τη συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας.

Η σημερινή συνάντηση, που θα γίνει στις 11:30, θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και σε αυτήν οι δύο άνδρες θα επικυρώσουν το κοινό ανακοινωθέν με βάση το οποίο θα γίνουν οι συνομιλίες, οι οποίες στο εξής θα γίνονται από τους διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντώνται, όταν κρίνεται αναγκαίο από την πορεία των συνομιλιών.

Ο κ. Αναστασιάδης θα προσέλθει στη συνάντηση με έξι συνεργάτες του: το διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, το Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς και πρόσωπα, που υπηρετούν στο γραφείο του κ. Μαυρογιάννη, καθώς και πρόσωπα από το Διπλωματικό Γραφείο.

Ο Ντερβίς Έρογλου θα συνοδεύεται επίσης από έξι συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και ο νέος διαπραγματευτής Κουτρέτ Οζερσάι.

Η συναντίληψη που τείνει να διαμορφωθεί μεταξύ των διεθνών παικτών του Κυπριακού είναι ότι θα πρέπει παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις λύσης, να ξεκινήσει μια συζήτηση για την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.