Τρεις σωματοφύλακες της υπηρεσίας προστασίας του διπλωματικού σώματος (DPG) συνελήφθησαν και αναμένεται ότι θα τους ασκηθούν διώξεις επειδή αντάλλασσαν φωτογραφίες σκληρού πορνό μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, ανακοίνωσε σήμερα η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η DPG είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη της Ντάουνινγκ Στριτ, της κατοικίας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, της έδρας της αστυνομίας στο Λονδίνο καθώς και των κτιρίων όπου στεγάζονται οι διπλωματικές αποστολές ξένων χωρών στη βρετανική πρωτεύουσα. Στα καθήκοντα των σωματοφυλάκων είναι επίσης η προστασία των υπουργών, των πρώην υπουργών και των ξένων προσωπικοτήτων που επισκέπτονται τη Βρετανία.

«Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην έρευνα είναι σκληρές, όμως δεν περιλαμβάνουν παιδιά», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου. Ο ένας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν στην υπηρεσία, αλλά έχουν περιορισμένα καθήκοντα. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και τις κατοικίες τους. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν προέβαιναν στις ανταλλαγές αυτές ενώ ήταν σε υπηρεσία. Άλλος ένας πράκτορας της υπηρεσίας ανακρίθηκε στις αρχές Ιανουαρίου για την ίδια υπόθεση.

Η συμπεριφορά των σωματοφυλάκων που συνελήφθησαν από πράκτορες της Υπηρεσίας τήρησης των επαγγελματικών κανονισμών παραβιάζει το νόμο περί ασέμνων δημοσιευμάτων του 1959.