Μπορεί πλέον να μας χωρίζουν κάμποσες δεκαετίες από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και τη συνακόλουθη φοβία του πυρηνικού ολέθρου, όμως υπόγεια καταφύγια εξακολουθούν να κατασκευάζονται, με τις εταιρείες να διαγωνίζονται ποια θα προσφέρει τις καλύτερες καινοτομίες.

Μεταξύ των εταιρειών, η Atlas Survival Shelters γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου όπως φαίνεται αρκετοί κάτοικοι επιθυμούν να εξασφαλιστούν από μια καταστροφή, με το προσωπικό τους καταφύγιο!

Η εταιρεία προσφέρει λύσεις για τους φοβικούς πελάτες με καταφύγια κατασκευασμένα στο Λος Άντζελες, από κυματοειδείς, γαλβανισμένους σωλήνες και ατσάλινα διαχωριστικά, που όπως ισχυρίζεται έχουν διάρκεια ζωής 200 χρόνων!

Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 49.000 δολάρια, ήτοι περίπου 36.000 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με τα κομφόρ που θα επιλέξει ο πελάτης και φυσικά τη διάμετρο των σωλήνων. Οι πιο ευκατάστατοι πελάτες μάλιστα, μπορούν να εξασφαλίσουν πολυτέλεια και προστασία με καταφύγια αξίας 500.000 δολαρίων, δηλαδή πάνω από 350.000 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες…