Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης όσων είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια στη Σερβία, στον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου – Ζρένιανιν.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες άνθρωποι βρισκόταν αποκλεισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους από το βράδυ της Πέμπτης σε αυτοκινητόδρομο, 54 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βελιγραδίου.

Τα σωστικά συνεργεία εξαιτίας της χιονοθύελλας που πλήττει την περιοχή αδυνατούσαν να τους προσεγγίσουν.

Σήμερα το μεσημέρι στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και ο στρατός με δύο ερπυστριοφόρα άρματα του μηχανικού και δύο ελικόπτερα. Η παρέμβαση αυτή ήταν καθοριστική για την τύχη των αποκλεισμένων.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία και να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες τους. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αμύνης της Σερβίας ότι εκκενώθηκαν με ελικόπτερα και οι τελευταίοι 84 αποκλεισμένοι και οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Ζρένιανιν για να τους παρασχεθεί η αναγκαία φροντίδα.

Το υπουργείο Συγκοινωνιών της Σερβίας απαγόρευσε την κίνηση στους δρόμους της Βοϊβοντίνα σε όλα τα φορτηγά.

Απαγορευτικό εκδόθηκε και για την πλεύση στο Δούναβη όπου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων αναποδογύρισαν δύο πλατφόρμες φορτηγών πλοίων στο μέσον του ποταμού.