Ο ηθοποιός που στα τέλη της δεκαετίας του ’70 υποδύονταν τον σκληροτράχηλο καουμπόη των Marlboro πέθανε από πάθηση που σχετίζεται με το κάπνισμα.

Πρόκειται για τον Eric Lawson ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, σε ηλικία 72 ετών, εξαιτίας αναπνευστικής ανεπάρκειας, που του προκάλεσε η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, από την οποία έπασχε.

Ο Lawson που κάπνιζε από την ηλικία των 14 ετών, πρωταγωνίστησε σε διαφημίσεις των Marlboro από το 1978 μέχρι το 1981.

Έμεινε γνωστός κυρίως για τη διαφήμιση του τσιγάρου, αφού δεν καθιερώθηκε ως ηθοποιός. Είχε παίξει στις αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές «Baretta» και «The Streets of San Francisco», μέχρι που τον ανακάλυψε διαφημιστική εταιρεία και έγινε το πρόσωπο του καουμπόη από το 1971 μέχρι το 1981.

Τότε, φάνταζε μια τέλεια επιλογή: Καπνιστής από τα 14 του, με τα αδρά χαρακτηριστικά του άνδρα, που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον άνθρωπο πρότυπο του «αμερικανικού τρόπου ζωής».

Αργότερα, ωστόσο, έκανε στροφή 180°. Συμμετείχε σε πολλές αντικαπνιστικές εκστρατείες και, μάλιστα, πρωταγωνίστησε σε φιλμ – παρωδία της διαφήμισης, στην οποία κάποτε εμφανιζόταν. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφερε ποτέ να κόψει την εξάρτησή του από το τσιγάρο.