Προτίθενται να «συνεχίσουν τον αγώνα» τους και τις κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης όπως είπαν στους συγκεντρωμένους οπαδούς τους στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Κι αυτό, μερικές ώρες μετά την προσφορά του αρχηγού του κράτους προς τον Αρσένι Γιάτσενγιουκ και τον Βιτάλι Κλίτσκο να αναλάβουν ο πρώτος πρωθυπουργός και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς και να προωθηθεί η τροποποίηση του Συντάγματος ώστε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μεταβληθεί σε πρωθυπουργικό.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Γιάτσενγιουκ. Πρόσθεσε ότι αυτό θα σημάνει επίσης την απελευθέρωση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο, η οποία είχε φυλακιστεί το 2011 για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Ο Κλίτσκο επανέλαβε από την πλευρά του ότι η αντιπολίτευση απαιτεί να διεξαχθούν νέες εκλογές μέσα στο 2014, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απορρίπτει την προσφορά του Γιανουκόβιτς ως έχει.

Υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών τους, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν ξεκαθάρισαν αν θα αποδεχθούν την πρόταση του προέδρου, όμως έκαναν σαφές ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι όλες οι αξιώσεις τους να ικανοποιηθούν.
«Ο αγώνας συνεχίζεται», επέμεινε ο εθνικιστής ηγέτης Ολέγ Τιάγκνιμποκ.
«
Είμαστε αποφασισμένοι και δεν υποχωρούμε», είπε ο Κλίτσκο, παραδεχόμενος ότι «ο Γιανουκόβιτς ικανοποίησε πολλά από τα αιτήματά μας». «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε ο πρώην πυγμάχος. «Απαιτούμε την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών φέτος».

Ο Γιάτσενγιουκ είπε ότι «δεν πιστεύει ούτε μια λέξη» από όσα λέει ο Γιανουκόβιτς και πρόσθεσε «δεν θα εγκαταλείψουμε τη θέση μας».

Οι τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης επανέλαβαν ότι απαιτούν την ακύρωση των νόμων που εγκρίθηκαν με στόχο να κατασταλούν οι κινητοποιήσεις την 16η Νοεμβρίου, που αντιθέτως οδήγησαν στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος αμφισβήτησης.