Ένας άντρας που δώρισε το σπέρμα του, προκειμένου να αποκτήσει παιδί ένα ζευγάρι λεσβιών, καλείται τώρα να πληρώσει διατροφή, παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι παραιτούνταν από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ενός γονέα.

Όλα ξεκίνησαν από μια αγγελία στην ιστοσελίδα Craigslist, και κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες στην περιοχή Topeka στο Κάνσας των ΗΠΑ.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο William Marotta οφείλει να καταβάλλει διατροφή για την ανατροφή του απογόνου του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, υποστηρίζει ότι είχε δηλώσει πως παραιτείται από τα δικαιώματα που έχει ένας πατέρας, ωστόσο η δικαστής Mary Mattivi δέχτηκε ότι οι δύο πλευρές δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον ειδικό για να προχωρήσει η… «διαδικασία», κατά συνέπεια το γεγονός αυτό ακυρώνει τον ισχυρισμό του, ότι ήταν δότης σπέρματος.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύο πλευρές παρέλειψαν –παρότι αποτελεί υποχρεωτική απαίτηση βάσει του νόμου Parentage Act Κάνσας- να πάρουν επίσημη πιστοποίηση από κάποιο γιατρό ότι προχώρησαν σε τεχνητή γονιμοποίηση» ανέφερε η δικαστής στην απόφασή της, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Έτσι, ο Marotta θεωρείται πατέρας του παιδιού και μπορεί να του επιβληθεί η καταβολή διατροφής για την ανατροφή του.