Δεκατρείς άνδρες συνέλαβε η αστυνομία στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας για τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας και μάλιστα με εντολή των γηραιών  ενός χωριού, που αντέδρασαν στη σχέση της με έναν άνδρα! Η άτυχη 20χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπως μεταδίδει το BBC.

Ανεπίσημα «δικαστήρια» σε ινδικά χωριά συχνά ορίζουν ακόμα και το θάνατο ζευγαριών ως τιμωρία για παραβίαση του τοπικού κώδικα συμπεριφοράς, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο.

Η σεξουαλική βία στην Ινδία έχει μπει στο μικροσκόπιο από το 2012 και τον ομαδικό βιασμό και φόνο μιας φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Δελχί. Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη σεξουαλική βία μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις που προκάλεσε το φρικτό αυτό περιστατικό.

Ωστόσο η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών συνεχίζονται στην πατριαρχική ινδική κοινωνία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το περιστατικό της Δευτέρας συνδέεται με τη σχέση που είχε μια γυναίκα με έναν άνδρα από άλλη φυλή. «Η σχέση τους είχε διάρκεια τουλάχιστον πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε τη Δευτέρα το σπίτι της κοπέλας για να τη ζητήσει σε γάμο, οι χωρικοί τον εντόπισαν και έστησαν επί τόπου ένα «δικαστήριο». Στη διάρκεια της «δίκης» ο άνδρας και η σύντροφός του ήταν αναγκασμένοι να κάθονται με τα χέρια δεμένα», ανέφερε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Ο γηραιός της φυλής έβαλε στο ζευγάρι πρόστιμο 25.000 ρουπίες- 400 δολάρια- κρίνοντας πως με το να ερωτευτούν εγκλημάτησαν.
 
Ο άνδρας πλήρωσε αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τότε ο γηραιός άνδρας, που είναι και μακρινός συγγενής της 20χρονης, διέταξε το βιασμό της.

«Η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει οπότε εμπρός, πιάστε το κορίτσι και απολαύστε το», είπε στους χωρικούς σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η οικογένεια της άτυχης κοπέλας.

Η αστυνομία συνέλαβε 13 άνδρες- και τον επικεφαλής της φυλής.

Παρότι ο βιασμός έγινε τη Δευτέρα η οικογένεια της 20χρονης δεν μπόρεσε να καταθέσει άμεσα καταγγελία αλλά το έκανε το απόγευμα της Τετάρτης.

Το 2010 οι «αρχηγοί» ενός χωριού στο Birbhum ανάγκασαν τρεις γυναίκες να γδυθούν και να περπατήσουν γυμνές μπροστά στο πλήθος, τιμωρώντας τις επειδή είχαν «στενές σχέσεις» με άνδρες από άλλες κοινότητες.