Ένας αφροαμερικανός εκτελέστηκε την Πέμπτη στην Οκλαχόμα, λίγα χρόνια μετά από την εκτέλεση των δύο συγκατηγορούμενων του για τη δολοφονία με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ ενός ιδιοκτήτη καταστήματος έγινε γνωστό από τις σωφρονιστικές αρχές της αμερικανικής πολιτείας. Ο Μάικλ Λι Ουίλσον 38 ετών κηρύχθηκε νεκρός με θανατηφόρα ένεση στις 18:06 τοπική ώρα ( 0:06 GMT της Παρασκευής) στο κρατικό σωφρονιστήριο Μακάλιστερ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος των φυλακών της Οκλαχόμα .

«Θέλω μόνο να πω ότι αγαπώ όλο τον κόσμο. Νιώθω να καίγεται το σώμα μου,», είπε πριν πεθάνει σύμφωνα με το εκπρόσωπο.

Ο Ουίλσον ήταν ο τρίτος που εκτελέστηκε για τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γιοστ, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και βρέθηκε στην κατάψυξη του σούπερ μάρκετ που διατηρούσε τον Φεβρουάριο του 1995. Δύο από τους συνεργούς του εκτελέστηκαν το 2009 και το 2011. Ένας ακόμη συνεργός κατά την τέλεση του εγκλήματος ήταν ανήλικος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αυτή είναι η δεύτερη εκτέλεση θανατοποινίτη για το 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη έγινε στη Φλόριντα την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη θανατική ποινή ( DPIC ) η Οκλαχόμα έχει εκτελέσει 109 από τους 1361 που θανατώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα από την επαναφορά της θανατικής ποινής το 1976.