Για οκτώ μήνες η Diane Howell υπέφερε από έντονους πόνους στην πλάτη και την κοιλιά. Οι γιατροί της έλεγαν πως χρειάζεται φυσικοθεραπεία επειδή είχε κακή στάση σώματος. 

Έπειτα από 15 επισκέψεις κι ενώ ο πόνος επιδεινωνόταν, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ειδικό.

Αλλά τότε ο πόνος στην πλάτη έγινε αβάσταχτος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Πέθανε τρεις μήνες μετά.

Τώρα η οικογένειά της, γράφει η Daily Mail, λέει πως είχε κλασικά συμπτώματα της νόσου και πως η διάγνωση θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα.

Ο γιος της Luke O’Reilly υπέβαλε επισήμως αναφορά παραπόνων στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε.

Οι πόνοι της Howell άρχισαν τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελό της επισκέφθηκε κλινική στο Newark, Nottinghamshire τουλάχιστον 15 φορές μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου, όπου την είδαν πέντε διαφορετικοί γιατροί.

Εντωμεταξύ η κατάστασή της χειροτέρευε.

Μετά την τελευταία επίσκεψη παραπέμφθηκε σε γαστρεντερολόγο αλλά ο πόνος έγινε εντωμεταξύ τόσο έντονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν το ραντεβού της.

Εισήχθη στο νοσοκομείο και έξι μέρες μετά οι γιατροί την ενημέρωσαν πως έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος.

Μετά τη διάγνωση ο 28χρονος Luke άρχισε να ψάχνει στο διαδίκτυο πληροφορίες για την ασθένεια της μητέρας του. «Δεν λέω πως γίνεται διάγνωση μέσω του διαδικτύου, αλλά τα συμπτώματα ήταν ίδια», αναφέρει.

Τελικά ο καρκίνος έκανε μετάσταση στο συκώτι, τους πνεύμονες και τη σπλήνα της άτυχης γυναίκας η οποία πέθανε τελικά το Νοέμβριο.

Ο Luke λέει πως αν τουλάχιστον η διάγνωση είχε γίνει νωρίτερα η μητέρα του θα μπορούσε να είχε περάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής της ικανοποιώντας τις τελευταίες της επιθυμίες και ίσως να τα κατάφερνε να μοιραστεί με την οικογένειά της και αυτά τα Χριστούγεννα.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πράγματα που ήθελε», λέει ο 28χρονος, «μπορεί να είχαμε καταφέρει να είμαστε τα Χριστούγεννα μαζί. Είναι τα πρώτα μας Χριστούγεννα χωριστά».