Μια έγκυος γυναίκα από την Κίνα ενδέχεται να αναγκαστεί να κάνει έκτρωση για παραβίαση της πολιτικής του ενός παιδιού που έχει επιβληθεί στη χώρα, παρότι οι αρχές της έδωσαν αρχικά την «άδεια» να προχωρήσει σε δεύτερη εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail οι τοπικές αρχές οικογενειακού προγραμματισμού στην περιοχή Nanning της νοτιοδυτικής Κίνας, επέτρεψαν σε ένα ζευγάρι τον περασμένο Ιούνιο να προχωρήσει στην απόκτηση δεύτερου παιδιού.

Αργότερα, και αφού η γυναίκα είχε μείνει έγκυος, το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι η άδεια είχε ανακληθεί, εξαιτίας ενός λάθους που είχε γίνει με την αρχική απόφαση.

Όπως αναφέρει ο σύζυγος της γυναίκας, οι κρατικοί υπάλληλοι δεν έλαβαν υπόψη μια πρόσφατη αλλαγή στο σχετικό νόμο. Μέχρι τότε, τα ζευγάρια μπορούσαν να κάνουν αίτηση για να τους χορηγηθεί άδεια απόκτησης δεύτερου παιδιού, αν ο άντρας ζούσε με την οικογένεια της συζύγου του, στην οποία υπήρχαν μόνο κόρες και όχι γιοι.

Σύμφωνα με την πρόσφατη αλλαγή, αυτό επιτρέπεται όταν η οικογένεια της συζύγου έχει μόνο δύο κόρες, γράφουν οι Beijing Times.

Έτσι, το ζευγάρι κρίθηκε παράνομο, καθώς η γυναίκα είχε πάνω από δύο αδερφές.

Η αρμόδια υπηρεσία παραδέχεται το λάθος της, όμως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τιμωρηθεί ο υπάλληλος που έκανε το λάθος.

Το ζευγάρι θα πρέπει είτε να δεχτεί να πληρώσει πρόστιμο πολλών χιλιάδων γουάν, αν αποφασίσει να προχωρήσει την εγκυμοσύνη, ή… να τη σταματήσει αν δεν αντέχει οικονομικά την ποινή.